Weblog

Visual Recording NVTA meeting

Afgelopen zaterdag mocht ik als zwijgende visual recorder aan de slag bij de meeting van de NVTA. Het was een meeting over het bestaan van de NVTA en men keek met 50 man terug naar het verleden (eren) en naar de toekomst (verlangen). Het proces en de informatie heb ik visueel getekend op grote flip-over vellen.

De visual recording toont het proces van een groep leden. Niet iedereen is aanwezig. Door deze tekening kunnen de afwezigen een impressie krijgen van de dag. De aanwezigen kunnen via de tekening terugkijken naar een dag. We gaan de tekening plaatsen in het kwartaalblad van de NVTA”

Het eindresultaat van de Visual Recording na digitale uitwerking. Deze wordt gebruikt in de magazine van het NVTA

Posted in Portfolio, Weblog | 1 Response

Van uit balans naar in balans

Ben je in balans? Want als je uit balans bent dan kun je terecht bij Cathy Goeman. Zij zorgt ervoor dat je de lichamelijke balans en emotionele balans weer hersteld worden. 

 

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Wat vind je van mijn missie?

Ik ben mijn missie aan het vormgeven als Betekenaar, wat vind jij ervan?

Posted in Weblog | Leave a comment

No Tech Day

Tada! Het eindresultaat van het No Tech Day logo, zie ook de eerdere schetsen. No Tech Day is een dag waarbij we alle techniek voor een dag uitzetten om zo de drang naar contact, social media en moderne communicatie te onderzoeken. Meer informatie over deze dag volgt.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Tekeningen als website visual

Voor wie het nog niet gelooft, je kunt tekeningen heel goed gebruiken als visual voor jouw website. Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld van Marc Hoogvliet (+PRTNRS).

Posted in Weblog | Leave a comment

Teken je persoonlijke timeline

Voor het nieuwe boek van Mirtel Gommans ben ik een persoonlijke tijdlijn aan het tekenen, zodat haar leven in één oogopslag helder is voor de lezer. De foto van de tekening die ik plaatste op social media kreeg nogal wat reacties, met onder andere de vragen hoe je zo’n tijdlijn maakt. Vandaar deze blogpost over het maken van een persoonlijke tijdlijn in stappen.

Wat kan het doel zijn van een persoonlijke tijdlijn?

  • Zichtbaar maken van jouw geschiedenis op persoonlijk of op zakelijk vlak.
  • Inzicht krijgen in jouw persoonlijke leven met alle pieken en dalen (alle pieken beginnen met een dal).
  • Een manier om mensen aan elkaar voor te stellen (ijsbreker voor trainingen bijvoorbeeld).
  • Inzichtelijk maken dat zaken ontstaan en vergaan (coaching).

Stap 1

Neem een vel papier (bij voorkeur een A4) en zet een rechte lijn van links naar rechts. Zet aan het begin en eind van de lijn een verticale streep en zet daarbij jouw geboortedatum en de datum van het huidige jaar.

 

Stap 2

Zet je pen of potlood op het papier en begin jouw tijdlijn te tekenen. Ga hier uit van je persoonlijke pad of je zakelijke pad. Gebruik vooral je intuitie om te tekenen als je in je hoofd terug gaat in de tijd. Je kunt de tekening later altijd nog uitwerken tot perfectie (zowel op papier als digitaal).

 

Stap 3

Ga door met tekenen totdat je bij het einde van de tijdlijn bent. Nogmaals het maakt niet uit als het qua tijd niet helemaal klopt, dat kun je altijd nog aanpassen in latere versies.

Stap 4

Als vierde stap kun je labels toevoegen aan pieken en dalen. Probeer niet alles te omschrijven, maar alleen de belangrijkste punten. De extra stap die je kunt maken is door je tijdlijn met anderen te delen en te vertellen wat de verschillende pieken en dalen zijn.

Eindresultaat 

Het eindresultaat is een tijdlijn op papier. Als je overweg kan met grafische programma’s zoals Photoshop of Illustrator dan kun je de tijdlijn digitaal maken als je hem verder wilt verspreiden. Ook kun je de tijdlijn nog mooier maken met kleuren en punten, zoals het onderstaande voorbeeld.

Posted in Visual templates | 2 Responses

Tech Free Day

Een dag zonder techniek, een dag zonder facebook, twitter en internet, een dag van rust. De eerste schetsen voor een Tech Free of een No Tech Day.

Posted in Portfolio, Weblog | 1 Response

Storyboards in the sun

Het is heerlijk om computerloos te werken in de stralende zon en aan een gaaf project. Momenteel ben ik storyboards aan het uitwerken voor een animatie die ik samen maak met Daan van Bergen & Saskia Quax.

Posted in Weblog | Leave a comment

Infographic Sneak Preview

Ondertussen ben ik druk bezig met mijn eerste infographic en het duurt wat langer dan verwacht. Maar zo gaat dat bij eerste avonturen. Ik heb wel alvast een kleine sneak preview.

 

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Let’s make ideas visual

Posted in Weblog | Leave a comment

Skills at work

Als spontane actie heb ik samen met Marjoke van Skills at Work een tekening gemaakt van haar bedrijf, wat draait om Leren & Ontwikkelen van mensen.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Wat voor een cadeau moet ik kopen?

In 2008 studeerde ik af met een gaaf eigen plan en concept, genaamd GoedCadeau. Het doel was om de hulp te bieden bij het koopmoment van een cadeau als iemand bijvoorbeeld jarig is. Want heb jij ook niet altijd de vraag: “Wat moet ik kopen?”. Vorig jaar hebben we met 6 man, in 1 dag een prototype gemaakt en deze is te zien op http://www.socialgiftadvisor.com. Deze zijn we nu aan het omsleutelen voor Bol.com en aan het opvrolijken met visuals.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Keep it clean day

Wat is Keep it clean day? Hieronder het verhaal in 6 minuten met op 5:46 een mooie visual.

Posted in Weblog | Leave a comment

Framblij

De Gangmakerij is verhuisd naar de Frambozenweg en dat maakt ons erg Framblij.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

De zoektocht

What you are looking for, you are looking from

Posted in Weblog | Leave a comment

Op zoek naar de juiste naam

Ik ben op zoek naar de juiste naam voor mijn diensten. Visuele Verhalen Verteller of Visuele Vertaler is een soort van werktitel geweest voor de afgelopen twee maanden. Het wordt nu tijd voor focus, zodat ik mijn verhaal helder naar buiten kan communiceren. Helaas heb ik daar wat moeite mee en heb ik jouw hulp nodig in het verzinnen van deze naam. Wil je helpen?

Ik wil je vragen om jouw idee(en) hieronder als reactie te plaatsen. Heb je geen idee, probeer dan de volgende vraag te beantwoorden.

“Vergeet mijn functienaam. Hoe zou je mij beschrijven op basis van de impact die ik heb op jouw en/of jouw bedrijf?”

Wat misschien ook helpt is een kleine opsomming van de diensten die tot nu toe zijn ontstaan.

  • Visuele Verhalen, 1-op-1 visualisatie van iemand verhaal of bedrijf
  • Visualisatie product of dienst
  • Visualisatie (bedrijfs)processen
  • Getekende Animaties
  • Infographics

Hoe zou jij mij noemen?

Posted in Weblog | 11 Responses

Imperfectie

Zodra imperfectie perfect is, leef ik in perfectie. Zo niet, dan ook.

Posted in Weblog | Leave a comment

De kunst van geluk

In het weekend van 15 en 16 september ontdek je in Leiden de kunst van het geluk. Verspreidt over de stad vind je diversen activiteiten, initiatieven, vormen die gelukkig maken. We zitten nu in de brainstormfase, dus haak vooral aan bij @ijsselstroom (Marike van Ijssel) en denk mee. En bij deze fase hoort natuurlijk ook geluksmoodboard.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Het ondernemerkompas

Een workshop of training visualeren, is dat krachtig? Ja dat is het! Het is namelijk een extra kapstok voor het verhaal, om in te zetten is als samenvatting, reminder of als latere herinnering in de communicatie. De onderstaande visual is een uitwerking van de Ondernemerskompas training van +PRTNRS, waarbij jouw ondernemersreis onderzocht wordt. De essentie van de training is om jouw persoonlijke valkuil te ontdekken en deze vervolgens te doorbreken in 30 dagen.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

The movie of life

Welkom in de film van het leven, ontdek jouw rol.

Posted in Weblog | Leave a comment
hello