Weblog

Visual Recording NVTA meeting

Afgelopen zaterdag mocht ik als zwijgende visual recorder aan de slag bij de meeting van de NVTA. Het was een meeting over het bestaan van de NVTA en men keek met 50 man terug naar het verleden (eren) en naar de toekomst (verlangen). Het proces en de informatie heb ik visueel getekend op grote flip-over vellen.

De visual recording toont het proces van een groep leden. Niet iedereen is aanwezig. Door deze tekening kunnen de afwezigen een impressie krijgen van de dag. De aanwezigen kunnen via de tekening terugkijken naar een dag. We gaan de tekening plaatsen in het kwartaalblad van de NVTA”

Het eindresultaat van de Visual Recording na digitale uitwerking. Deze wordt gebruikt in de magazine van het NVTA

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Van uit balans naar in balans

Ben je in balans? Want als je uit balans bent dan kun je terecht bij Cathy Goeman. Zij zorgt ervoor dat je de lichamelijke balans en emotionele balans weer hersteld worden. 

 

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Wat vind je van mijn missie?

Ik ben mijn missie aan het vormgeven als Betekenaar, wat vind jij ervan?

Posted in Weblog | Leave a comment

No Tech Day

Tada! Het eindresultaat van het No Tech Day logo, zie ook de eerdere schetsen. No Tech Day is een dag waarbij we alle techniek voor een dag uitzetten om zo de drang naar contact, social media en moderne communicatie te onderzoeken. Meer informatie over deze dag volgt.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Tekeningen als website visual

Voor wie het nog niet gelooft, je kunt tekeningen heel goed gebruiken als visual voor jouw website. Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld van Marc Hoogvliet (+PRTNRS).

Posted in Weblog | Leave a comment

Teken je persoonlijke timeline

Voor het nieuwe boek van Mirtel Gommans ben ik een persoonlijke tijdlijn aan het tekenen, zodat haar leven in één oogopslag helder is voor de lezer. De foto van de tekening die ik plaatste op social media kreeg nogal wat reacties, met onder andere de vragen hoe je zo’n tijdlijn maakt. Vandaar deze blogpost over het maken van een persoonlijke tijdlijn in stappen.

Wat kan het doel zijn van een persoonlijke tijdlijn?

  • Zichtbaar maken van jouw geschiedenis op persoonlijk of op zakelijk vlak.
  • Inzicht krijgen in jouw persoonlijke leven met alle pieken en dalen (alle pieken beginnen met een dal).
  • Een manier om mensen aan elkaar voor te stellen (ijsbreker voor trainingen bijvoorbeeld).
  • Inzichtelijk maken dat zaken ontstaan en vergaan (coaching).

Stap 1

Neem een vel papier (bij voorkeur een A4) en zet een rechte lijn van links naar rechts. Zet aan het begin en eind van de lijn een verticale streep en zet daarbij jouw geboortedatum en de datum van het huidige jaar.

 

Stap 2

Zet je pen of potlood op het papier en begin jouw tijdlijn te tekenen. Ga hier uit van je persoonlijke pad of je zakelijke pad. Gebruik vooral je intuitie om te tekenen als je in je hoofd terug gaat in de tijd. Je kunt de tekening later altijd nog uitwerken tot perfectie (zowel op papier als digitaal).

 

Stap 3

Ga door met tekenen totdat je bij het einde van de tijdlijn bent. Nogmaals het maakt niet uit als het qua tijd niet helemaal klopt, dat kun je altijd nog aanpassen in latere versies.

Stap 4

Als vierde stap kun je labels toevoegen aan pieken en dalen. Probeer niet alles te omschrijven, maar alleen de belangrijkste punten. De extra stap die je kunt maken is door je tijdlijn met anderen te delen en te vertellen wat de verschillende pieken en dalen zijn.

Eindresultaat 

Het eindresultaat is een tijdlijn op papier. Als je overweg kan met grafische programma’s zoals Photoshop of Illustrator dan kun je de tijdlijn digitaal maken als je hem verder wilt verspreiden. Ook kun je de tijdlijn nog mooier maken met kleuren en punten, zoals het onderstaande voorbeeld.

Posted in Visual templates | 2 Responses

Tech Free Day

Een dag zonder techniek, een dag zonder facebook, twitter en internet, een dag van rust. De eerste schetsen voor een Tech Free of een No Tech Day.

Posted in Portfolio, Weblog | 1 Response

Storyboards in the sun

Het is heerlijk om computerloos te werken in de stralende zon en aan een gaaf project. Momenteel ben ik storyboards aan het uitwerken voor een animatie die ik samen maak met Daan van Bergen & Saskia Quax.

Posted in Weblog | Leave a comment

Infographic Sneak Preview

Ondertussen ben ik druk bezig met mijn eerste infographic en het duurt wat langer dan verwacht. Maar zo gaat dat bij eerste avonturen. Ik heb wel alvast een kleine sneak preview.

 

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Let’s make ideas visual

Posted in Weblog | Leave a comment

Skills at work

Als spontane actie heb ik samen met Marjoke van Skills at Work een tekening gemaakt van haar bedrijf, wat draait om Leren & Ontwikkelen van mensen.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Wat voor een cadeau moet ik kopen?

In 2008 studeerde ik af met een gaaf eigen plan en concept, genaamd GoedCadeau. Het doel was om de hulp te bieden bij het koopmoment van een cadeau als iemand bijvoorbeeld jarig is. Want heb jij ook niet altijd de vraag: “Wat moet ik kopen?”. Vorig jaar hebben we met 6 man, in 1 dag een prototype gemaakt en deze is te zien op http://www.socialgiftadvisor.com. Deze zijn we nu aan het omsleutelen voor Bol.com en aan het opvrolijken met visuals.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Keep it clean day

Wat is Keep it clean day? Hieronder het verhaal in 6 minuten met op 5:46 een mooie visual.

Posted in Weblog | Leave a comment

Framblij

De Gangmakerij is verhuisd naar de Frambozenweg en dat maakt ons erg Framblij.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

De zoektocht

What you are looking for, you are looking from

Posted in Weblog | Leave a comment

Op zoek naar de juiste naam

Ik ben op zoek naar de juiste naam voor mijn diensten. Visuele Verhalen Verteller of Visuele Vertaler is een soort van werktitel geweest voor de afgelopen twee maanden. Het wordt nu tijd voor focus, zodat ik mijn verhaal helder naar buiten kan communiceren. Helaas heb ik daar wat moeite mee en heb ik jouw hulp nodig in het verzinnen van deze naam. Wil je helpen?

Ik wil je vragen om jouw idee(en) hieronder als reactie te plaatsen. Heb je geen idee, probeer dan de volgende vraag te beantwoorden.

“Vergeet mijn functienaam. Hoe zou je mij beschrijven op basis van de impact die ik heb op jouw en/of jouw bedrijf?”

Wat misschien ook helpt is een kleine opsomming van de diensten die tot nu toe zijn ontstaan.

  • Visuele Verhalen, 1-op-1 visualisatie van iemand verhaal of bedrijf
  • Visualisatie product of dienst
  • Visualisatie (bedrijfs)processen
  • Getekende Animaties
  • Infographics

Hoe zou jij mij noemen?

Posted in Weblog | 11 Responses

Imperfectie

Zodra imperfectie perfect is, leef ik in perfectie. Zo niet, dan ook.

Posted in Weblog | Leave a comment

De kunst van geluk

In het weekend van 15 en 16 september ontdek je in Leiden de kunst van het geluk. Verspreidt over de stad vind je diversen activiteiten, initiatieven, vormen die gelukkig maken. We zitten nu in de brainstormfase, dus haak vooral aan bij @ijsselstroom (Marike van Ijssel) en denk mee. En bij deze fase hoort natuurlijk ook geluksmoodboard.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

Het ondernemerkompas

Een workshop of training visualeren, is dat krachtig? Ja dat is het! Het is namelijk een extra kapstok voor het verhaal, om in te zetten is als samenvatting, reminder of als latere herinnering in de communicatie. De onderstaande visual is een uitwerking van de Ondernemerskompas training van +PRTNRS, waarbij jouw ondernemersreis onderzocht wordt. De essentie van de training is om jouw persoonlijke valkuil te ontdekken en deze vervolgens te doorbreken in 30 dagen.

Posted in Portfolio, Weblog | Leave a comment

The movie of life

Welkom in de film van het leven, ontdek jouw rol.

Posted in Weblog | Leave a comment
neal schuman pubnelson mandela biografia cortaranger 40 s&wjon coyne haircutallison durham speer childrenmarguerite yourcenar maineescape salon orem utahviens viens marie laforetmario caldwell gainesville flnahb home showrowing pictogramrebecca meredith barristerguayabera world miamijanthina exiguaberetta nano sights for salekalverstraat winkelsmortgage loan private financerstarhub sports packsuny oneonta planetariumrifftrax mystery science theaterdr martens beogradles neiges du kilimandjaro filmlil uzi vert bisexualhirsch differential topology pdfkrisdayanti i m sorry goodbyever pelicula blade cazador de vampiros 2 español latinoportlandia title songgiorgio armani myerdr pessahwilkes barre scranton penguins scorebromoil papertraynor dynagain 60a spacetime odyssey episode 2sobranie mintsflightradar24 apioutdoor movies woodinville wacañon del cobre mexicolongcase clock parts ukgreek falcatadownload whs connectorhigh jingo art peppercliff and romas savant lakecashu online shoppinglilyhammer reviews ny timespdflib apinocturne in c# minorayurvedic medicine for sensorineural hearing lossrifle spinning color guardshin megami tensei iv apocalypse dlcruptured blood vessel in cervixfred trump arrested at kkk rallyhoohah vip editgrace community church pastor john macarthurendeavour nocturnestarhub sports packcisco show sfp transceiverliterary devices in ode to a nightingalecrystal free microdermabrasion machinesrussian mosin nagant 91 30 pu sniper scopenicker poster color vs gouachedr vince gilmer 2014usg of thyroid glandohio boxing commissionelmwood shopping center clearview pkwyoblivion 2 backlash 1996dr scott gheremetavante companyjoy bhattacharya cidryan conner md dothan alningyocho stationshanklin places to eatcincy auto expocrowne plaza kochi keralaswagger docs generatorbic round stic pens white barrelcelery increases pheromonestriple effect evaporator calculationmojza of hazrat muhammad pbuh2017 dixie nationals wrestlingvapen clear penwinchester model 70 270 wsm pricefire emblem owain swordcontinuous carbonless formsfilezilla scp macyema balls panlasang pinoyjoffrey elite castedward goljan mdespn3 feedmary's pistols tacomavliw architecture in dspwhat is a discretionary gift trustpregnyl injection during pregnancydepot square tuckahoe nyptu hong kong movieusg of thyroid glanddmjm aviation partnerscubic crystal structure pptdr leong wai yewfentanyl popsicleipsc airsoft ukcristo rei lisbonnemimpi dreams gameplaysandal drama episode 11tembleque de coco puerto ricosexy vampressbrocken inaglory50 kc ceska republikaryerson public school hamiltonnx o1 refitwhat is a navel gazerduct splitter damperswordplay basicsmicrowave absorber wikigreat pyrenees in florida heatinfomart buildingtype 45 destroyer hms duncannutri quiz reviewer 2016joplin police department warrantsicp miracles butterflymarsh billings rockefeller housearya vaidya sala coimbatore contactprincess diana godchildrengladys knight and the pips greatest hits cdmuhammad ibn jarir al tabarimake mine freedom cartoon 1948lutheran thrivent foundationoverdiagnosis and overtreatment of prostate cancergrenfell tower charity single youtubeopi teenage dream for saleindianapolis airport parking economy lotgalvez shopping center galveston txmaureen letcherla charité sur loire basketis250 short shifteraugment anabolic hormone side effectsquaker hominy gritshow to set up a simple distillation apparatuscitrus seed extract candidacitadel m1 9mm carbine riflekeanu reeves samurai film 47 ronin trailersabinal river mapjosephine pryde trainyoung girl pussinx o1 refitremington 1187 12 gauge slug barrelyoutube chandanamazha latest episodemera pahla pahla pyar moviewhat happened to dnews陳 零 九 邵雨薇define penknifesushil kumar shinde and sharad pawar relationdescargar textaloud con todas las vocesprincess diana godchildrenrembrandt houseboat amsterdamsig sauer p250 safetybuy cz 2075 rami 9mmprophet gregory vossguantanamera cigar costendhiran robot tamil full movie7.1 l duramaxhumane society of missouri euthanasiaco2 pellet pistol 500 fpsmiu miu penny loafer mary jane pumpskramnik lekoblack widower sons of anarchy full episodetaoist master tree of saviorps3 60gb reviewteenage drug smuggler locked up abroadgaleries lafayette lyon bronsobibor locationbunnings hendersonl&m com couponsaudi a3 sportback wikirobert dickinson lighting designerwest indian hot pepper sauce scovilleoak harbor freight terminalsmeaning ng tesdanicker beanitunes music aggregatorsdarkinfinity netmountain bluet seeds9x18 caliber ammohector berlioz les troyenskenda tyre suppliersnew assembly of god church secunderabadsig p228 reviewsvitzer tug boatsmarlin 795 semi auto 22lr rimfire rifleerani 182divya kumar khosla biographynura rise of the yokai clan rikuo and kanatroy aikman draft 1989503034ensoniq sq1 synthdiablo 3 witch doctor opconwy housing solutionsapplebees barbecue sauceextended magazines for benelli shotgunsmeerkat enclosure designvox sing meinen song 2017kemble piano valuechino copper mine new mexicocoda sibeliusdavis monthan aircraft storagehof balloon festival 2015type 45 destroyer hms duncanremington model 788 6mm for saledehorning goats ageventus 3 gliderabilene isd school hoursgerber bmf knife priceangus and julia stone draw your swords albumlirr fare tabletampines hub library opentaye taiwo hotelwikitravel vienaberetta cx4 carbine 40swcatholic rules of lenten fastingrapidminer logocopperhead missilefastest infiniti g37rugrats go wild scratch and sniffat what temperature does weed vaporizelaw & order svu psycho therapistmaite perroni y alex ubagohtk solution pricejackass slow motion tennis ballpenny dreadful theme ringtonesig sauer p229 elite pricedaichi kurodaruger blackhawk 357 mag 9mm convertible revolverdoctors and medical experiments of the holocaustpreiekelly clarkson and steel panthernorthview church danville indianawushu sanshou dressuil one act play results 2017nexus 5010 layer 3krisdayanti i m sorry goodbyebetadine douche instructionsgerman shotguns krieghoffextremosafocks lockspropiedades de la chayasports card junction pittsburgh padislocated neck vertebrae treatmenthonda civic 1.5 lsi turbo kitusc golf head coversmosin nagant markingstaurus pt92 accessoriespaul mccartney ac cent tchu ate the positivekernel poppers st augustine websitepositive romberg meaninginstalling t8 led tubesnavy seals killing talibantoscanello toscanowhat does bifenthrin killdavid meyler injury33 hysan avenue causeway bay hong kongsig p238 accuracy testtom schilling mein kampfthe great australian bake off dvddollhouse episodes pllargentine fn falare the gnostic gospels truebelcourt movies nashvillecherokee nation health insurancegail schaperdefine gyrocompassdisposable hookah pen with nicotinevictorious and icarly crossovercitrus seed extract candidaprophet shemaiahdandruff and blepharitisassessment of suicidal intention the scale for suicide ideationdo waqt ki roti shayarirc5 protocol pdfdope show chordscleves school surreyboudin pattiesdechristianisationlord venkateswara idol historyfenway hockey classicthe rocketeer vhsqatsi trilogy trailerjetfire skyfireradome missileoffshore powerboat race accidentveronika decides to die conclusiontyson jost fathergerman coolie breedersganttproject free softwaredavid p fitzgerald gainesville flwirecast 7 user guide machow to sharpen sog knifegame of thrones s07e06 ettvsig sauer decockerwest byfleet golfpredicate logic problems solutionsrobert duncanson artistda vinci madonna and child with a pomegranatewas king tut murdered by ayminecraft mumble modall bark and no bite idiom meaninghowa 1500 barrel lengthnylon waster swordun owen was her mcdonaldtcu piano facultyinteraction between biotic and abiotic components in an ecosystemhow are selective herbicides absorbed into a broadleaf weedwdr big band websiteemma marrone l amore non mi bastagandhiji first satyagraha in indianaruto shippuden capitulo 363herbstein germanyderringer that killed lincolngmx cnettimezone est5edtrick mauchebuyer usa siteמתחת לאף לצפייה ישירהdj yella no vaselinelorex live video baby monitormr wint mr kiddwild psilocybin mushroomshowa 1500 barrel lengthjanina kirchbergerkokology test about workmerchants choice payment solutions bbbikvm portdr oona limsccy pistol reviewperiampullary cancer prognosisfettehdiseases that mimic appendicitiskosi flood 2008installing t8 led tubesdr manohar shaanroller hockey rochester nychelsea kane lovestruckvliw architecture in dsp95.5 star fm cebugestapo executionscapital area agency on aging richmond vamovies para ninos en espanol completasanathema deep tabdesilting meaningdelta baggage limit for international flightsyaki mandu near mecarey landry hail mary gentle womanarma 2 operation arrowhead democapuchin convent romegordon wood radicalism of the american revolution summarycz 527 carbine 223contigo rosana lyricsaverage cost of home insurance in saskatchewanmario caldwell gainesville flmarijuana australianaleith north dakota naziカエル の 鳴き声 英語seiji senpaigestapo executionsng nursing home kolkata west bengalacademy early learning jefferson gaandrew chema mdacoustical sealant usesmike's locksmith san bernardino cahtk solution pricekaki bukit inspection centre operating hoursministry of health and family welfare cghsironclad templar swordamsterdam mediamaticez test cocaine purityomega speedmaster mark 2 reviewhard knocks texans episode 3beretta m92a1mere sapno ke rajkumarneo dodging bulletssteve disbrowlongford ireland postcodewho is aleph in psalm 119david jalbert le journalocotillo seeds for salenaruto shippuden ep 72 eng dubbuy mzuzu coffeedaily life of a samurai in feudal japanlaroyce hawkins girlfriendfunction of basal ganglia pptedificio treme treme spd23 incredibles 2 trailercu ce m am ales in viata gutasavill garden eventsstrathblane castleh&k g3 rifle salecitadel m1 9mm carbine rifleconfederate flag meaning blood of christhow to evolve skarmorytourbillon fireworkeastside high school paterson nj joe clarkis capsaicin addictivetechnogym ceokolenchery churchphi tiêu narutoda vinci vapowhy do samurai commit seppukueku general studies degreecysjchatter creek ciderblack djarum clove cigarettesormskirk visitorsandhar groupdaminianuppity negro clothingjustin bieber diplo bankrollslide wire potentiometer experimentwoodquailgunpowder scale walmartlokmanya college of computer applicationsskunk anansie secretly videojerrys woodburyvicke vikingeksperimen kimia tingkatan 4 bab 8internment camps australia ww1ruckus 150cc top speedmost quiet pcp air rifledefine decametermap inuvik to tuktoyaktukperiampullary growthedward goljan mdfn 5.7 pistol picturesmetabolic acidemia in newborncoe college iowa athleticsmaino million bucks official videogreat pyrenees in florida heatian kershaw hitler and the holocaustcubango riverapple laserwriter for saletacitus agricola and germanykaty perry killer queen perfume holdercavco numberstasia balajboss profiler tutorialcth 480 wacom drivercarol burnett elephant skitshamrock plant propagationmaplewood high school football nashville tndell xps m1210 drivers for windows 7what are chinampas made ofspotlight bondi junction bondi junction nswmystery tackle box january 2017og kush thc percentagecrystal resonator vs crystal oscillatorstudent media ncsuwarren beatty bugsyali naqvi mominametabolic acidemia in newbornradome missileboil and bite mouthguard materialbethel park fireworks 2015tanah lot cursemillion dollar reload a sinner's saintジュピター リトル グリーン モンスターda vinci's demons ratingr l truckload serviceslake baikal max depthsarego italydr pessahdxtory exepaintball field namesstockholm kulturnatt 2017juno soundtrack playlistdylann roof birthdayprotege ontology softwareis vicks vaporizer a humidifiermossberg 930 26 inch barrelsaaq rimouski téléphonegtk c tutorial linuxnawabshah temperatureberetta nano sights for salethings to do in boca grande cartagenacrail balcomie golf course scotlandpopeye spree lunchmossberg 930spxmein kampf ford translationlever action pistol volcanicsarco kniveskingsfold methodist churchhumulin r costconcordia legal clinicczech vz 58 assault riflechristofer drew 2011dvm guelphcoq au riesling food and winebattlebit gamedinos cecile co ltdcoconut creek high school magnet programhow to kill ground ivy with boraxsubmandibular gland neoplasmchica htv 2013colt 100th anniversary 1911 for saleghile mearisrael houghton te amo instrumentalpamlico county commissionersrobert conrad's assrehab bartender hank williams jrdual karambit sheathis scotch clear glue pvadielectric constant of hfo2декриминализация наркотиковprivate ophthalmologist montrealdiana majcherkryptopyrrole test australiatobuscus adventures 1 3what is dower and curtesydavid bisard familyfonte kurdiwarpath jurassic park gamehouma la elevationuh 1d huey gunshippavithra lokesh family photosdefine sdslargia iodell 24 lcd monitor ultrasharp 2407wfpkel tec sub 2000 9mm glock 19 for saleskunk ape callartemis fowl the eternity code graphic novel read onlineparable of the farmer sowing seedsptu hong kong moviehelminthic therapy providersheavenly gates cemeterykar98k sniper scopefilezilla scp mackirsch lorraine recipegreg macaluso9th wonder destiny's childmuku narutoendhiran robot tamil full movieatf national firearms act handbookstirile kanal d numar telefonrichardson forest preservemfa org matissealmyros cretetri city duck race winnerspyro dudes fireworksngôn ngữ pythonshockwave for mac 10.5 8sohrab sepehri poems in persianpanet drughp deskjet f2480 not printingdebt snowball calculator ukджазовые этюды для фортепианоdollhouse episodes pllduct splitter damperkronenbourg original ukm99 sniperspelt semolina pastacuddington railway stationbiggie smalls party and bullshit lyricsfixing magsafe power adaptertrixter bike for salehow to kill ground ivy with boraxnain surnameshoppers drug mart merivale malldiego massiddarogaška crystalguayabera world miamimoorhead legion baseballnunchaku chain kitmsc in hotel management nchmctsdma in wireless communicationprice of smith and wesson sigma 9mmlilith screech owlassioma significatoaguilas del america new jerseyjayson regobombardier challenger 604 interioryough river white water raftingamazon echo intercom systemeddie duchin jrcuboulder clubsgavin degraw hallelujah lyricspro fizz fz 1are airsoft guns safe for 10 year oldswhat is jwh 018 used fordriftwood moody blues youtubeberetta 92 22 conversion kitrogers bros w concave implantrifle spinning color guardbiryani side dish brinjal recipe in tamiljim neidhart wcwmanu chao bongo bong albumfort apocalypse commodore 64lånekassen stipendv570 lenovo pricestrider rc knifecowpea beans nutritional value8v71 torquedr oona limmedial saude rede credenciadawaffen ss choirgsl softball rulesraymond clark wadlowcoca cola distributorship businessclassical archaeology alcockclare frisby look northgluconolactone phwhat is an autoloading shotgundiego massiddagun show billings mtherbert butterfield the origins of modern sciencekennecott copper mine alaskaryobi expand it compatible with stihlmikhail nemtsovpregabalin mechanism of action neuropathic painaeroponics weed yieldcavco numbernoopept and alpha gpcdigital marketer war roomfrank hematocheziakirk franklin stomp remix lyricsgiorgio armani myerdusty rhodes vs tully blanchardbadelj fifa 17argia iopokemon you re a star larvitarziggy stardust giraffewho played marge gunderson in fargobnl pixar32 winchester special cast bulletsfootballticketnet net reviewspascucci coffee machineелена васильевна образцоваfim asia motocross championship 2017dual karambit sheathsamana dominican republic tourist attractionsdenunciação caluniosaarmide lullyacetaminophen 325 butalbital caffeineflight 3272 southwestbassnectar santa cruzgundam seed kira and flaymax espejelcendawan kartunfibromyalgia sweating chillscurveonlineliver decompensation life expectancyjustin bieber and slipknot mashupunitec graduation 2017single stroke pneumatic pistollatisse styehistory of hodgkin's lymphoma icd 10circo ringling brothers preciosmotherwort plant usesthe veldt radio editegon schiele aquarelle und zeichnungenisshinryu weapons katathe clone wars umbarasnake river white sturgeon caviardetroit tigers 3rd baseman historyhair transplant donor area paincity of gadsden business licenseband leader greg perrytobuscus adventures 1 3are the gnostic gospels truepugliese bread definitionwwe buried alive match undertaker vs kanepara que sirve un isotoposheepy lakesainsburys chairmanoblivion mages guild modmgk machine gun kelly invincibleparque de diversiones en washington dcrichard waddell dartmouthbeecher bible and rifle churchjan magnussen nascarnankai candieslynching niggerskrisdayanti i m sorry goodbyevata dosha diet in hindihackintosh power mac g5convert btu to kj kgmirotic english lyricslegal psychedelics research chemicalsaramex developerlifehacker ipad jailbreaktestlink indexpectin manufacturers europeskunk anansie secretly videopectin manufacturers europeaudi 200 turbo quattro 20v occasioned sheeran houston presalemuriatic acid for septic tankslyme regis walking routesw3schools html paddingsmith and wesson model 2 serial numbersbromoil paperhobo railroad dinner trainegors dungeondetox citroenwaterfinal destination alternate deathsdmx 512 controller tutorialdouble decker car hauler enclosedcolt delta elite 10mm magazinesshavuot songs youtubemaite perroni y alex ubagobiathlon kader damenncore nuarbitrage bet finderconglomerate lustersentence using filchdjibril cisse goalshow to punctuate newspaper titleshaines watts bromleysomme battlefield tours from albertbombardier q400 nextgen aircraftcontiki vacations reviewstriple effect evaporator calculationbrianna penrodno se olvida franco de vita y soledadivp test kidney stones videosvalenta elementelor chimicerni nic in title searchcastello della ranciaewing's sarcoma research foundationredwolf custom gunspurcellville election resultshajdúböszörmény térképjumbodesignnathan tuckeyquaker hominy gritsis sassafras poisonousstriped skunk mephitis mephitisanciliabaked apple pudding crosswordgem mineral show denver coliseumdevon michelin starpowell electro systemsnew era park blasdellpostmodern jukebox puddles pity partyreverse triangular merger definitionlicole ethologiqueusbc state bowling tournament coloradosleeping draught potion recipecisto significadomoondial helen cresswell pdfspironolactone vs cyproterone acetatelpx studiosdokha tobaccojackass slow motion tennis balltrelawney house cornwallcz 75b pistol reviewphish wrigley ticketsomark target rifle for saleturfgrass fungicidesseongsu dong seoulacetaminophen 325 butalbital caffeineg rossini wilhelm tellgundam zeta kamillehazrat muhammad pbuh wikipediamamon recipe like red ribbonepia brasiliadanse diabolique balletmotorky 50ccmdan wesson blued valorармяно русский словарьcatholic rules of lenten fastingform to expunge criminal record in californiaalmyros cretemarasmius androsaceusdzhokhar tsarnaev death rowslide wire potentiometer experimentphi tiêu narutosabatier stainless steel knivesold photos of ferguslie parkoutright accounting software reviewpadua terrace claremontifv boxerzigaretten zusatzstoffeserrat canta a machadoverdugo faultpce valuationsedward sapir 1921mobile vet grants pass oregonkarpaatit95.5 star fm cebuspongebob hash slinging slasher episodeportlandia title songgoby fish and pistol shrimphow to hold a two seam fastballred flame honey gouramicuriozitati matematicefannie lou hamer speech videovegeta kills jeiceusg watroby co wykrywamoral force confuciusfr aloysius schwartzpaul carney neurosurgeonsketch club london mayfairwemo switch apidie reise seines lebens summarycrittenden middle school in newport news vabastardo significado biblicopurna purushottam narayanwater sense labelcuando crian los canariosnmos meaningshigella dysenteriae causesgreenwich foot tunnel londonreaganite republicanzombie walk stockholm 2017hikoreanfilipino flower sampaguitawhat happened to dnewsthe holocaust museum skokiecloudy scleraliposarcoma retroperitonealecollie buddz mary jane lyricsdr mark vosslernon denominational churches in mesquite txrussian paska breadnicole hayashidafestinger ruleteenage drug smuggler locked up abroadpoche bridge boudinschlitterbahn galveston indoor hoursflintlock rifles for sale in canada高梨 沙羅 しゃべ くりpictures of derek jeter's housedouglas bombergermakanan anjing labradorgrease monkey ac recharge costdat ve tau di con daomagic 97.5 atlantasheamus turns heelhachiko the true story of a loyal dog bookmapua davao courseslacul herastraupadrasto gay4 page letter aaliyah albumedge z55los niños de irena sendler pelicula completa en español latinothebaine synthesisking al nazeemda vinci vapopreieangus and julia stone draw your swords albumfestival almaxparrot island sanctuary5.56 bandolier kit for saledetroit tigers 3rd baseman historylivin my love steve aoki lyricswinchester model 70 7mm valuefamous truthersdried cyanescens mushroomsyough river white water raftingdemeester score charttarffcassia popcorn plant seedshp hpccdundas valley postcodecondor flight 2032liege shotgun valuetrains to palani from keralaluciano shake it up tonightsamurai stockbrokerherbert butterfield the origins of modern sciencewhat happened to dnewsxiao fei yang jakartaridley college flickrquantis globalr l truckload servicesphotobook review aperturebest scope for a remington 700 7mm maglile quarryimmigration process ellis island 1900sgene pitney every little breath i takeberetta model 3032 tomcatstudio gagliano firenzedonner lake trafficfreehill mining ltdmsnimbiathlon kader damenhash based ip tracebackagrana zucker gmbhallianz mexico sasobranie mintsaleurites moluccana seed oilandy allman suspendedproctitis or hemorrhoidsarma 2 operation arrowhead democentre de désintoxication drogue parisgrant schwartzkopffdikemarkstiegl salzburger beercemoi chocolatjuravinski breast assessment centreancaster hydromamallapuram stone carvingdr frantz moisepics of bugsy from bedtime storiesretail space for lease tysons cornerdirections to elmira collegeludes family foundationstudent media ncsucannibal holocaust grindhousecolorless carotenoidsallergic reaction to leech bitehajdúböszörmény térképhotel viktoria plzentommy sotomayor black lives matterintel challenge katowice 2016electoral roll northern ireland searchtwitch broadcast software macamerican express celebrity endorsementsm58 guntaupo earthquake 2017kundiman songs 2016高梨 沙羅 しゃべ くりacoustical sealant usesyankee stadium birthday messagesaulani disney resort military discountgsl softball rulesdiablo 2 mercenary guidebaked apple pudding crossword61016 zip codevai se fuder translated in englishmr warmth the don rickles project streamingrangers hospitality dress codevalores nutricionales diarios recomendadosis cluster headaches a disabilitylymphomatous lesionbenedek fliegaufklipsch rf 7 crossoverred cap yellow stem mushroomgartner enterprise architecture framework evolution 2005ferry to mackinac island from st ignace midr jennifer gunter obgyntroy aikman draft 1989ubr 1 robotstomach making gurgling noises and painfaithless bombs lyricswayne cobham akronrick astley pixardogana gov alhkey_classes_root remotecharlemagne sword louvrefrankford ontario postal codechl top prospects game 2014benelli collapsible stockakatsuki gundam rgkryptopyrrole test australiaoptiplex 3020 vga and displayportallahumma salli ala muhammad duajammu to manali volvo bus serviceg5rv installation picturesmillion dollar reload a sinner's saintintraglomerular pressureshoreway shopping centerdr jennifer gunter obgynlatex presentation template beamer downloadbromoil papermaxwell gunter recreation areafarrah chen pranav mistryjames loehr tennisbewitched nose twitch soundprotract oppositehigh jingo art peppercibc wood gundy addressgalvez shopping center galveston txmitos nahuatl cortossanta maravillas de jesus biografiacharlemagne sword louvregm3 guntv novo tempo evidenciaswb com redeem suicide squadkoka noodles curryepee blade lengthunisel minehaby germanydenfeld high school mnayahuasca montrealhow to preserve pronghorn hornstu salma hai ya sultanavärmegolv vattenburenjudith neilson biohonda civic taglinegangs of wasseypur 2 dialoguesdara puspita banddavid göttlermarine corps gunsmithboston barbers swordsatomic bitchwax toursanc south african nursing councilruger mini 14 tactical 300 blackoutarmando galarraga booktop narco corridos 2010l1706 monitorfnh usa five seven 5.7 x28mmabu dhabi visit visa 90 dayscanna generalispelvic hematoma symptoms after hysterectomycondor viking ironside swordfilm valurile dunariisecond hand pillar drills for saleboxing news mikey garciaspongebob hash slinging slasher episodekawasaki csr 1000 specsbiryani side dish brinjal recipe in tamilmetroid gunshipwinchester model 70 270 wsm pricespringfield nj fireworks 2017arthur wilson gwulord venkateswara idol historylake worth municipal golf course restauranttotal bastard airlines david spadethe beatles please mister postman lyricswas bedeutet sure im koranwww seaturtleinc orgsabinal river mapwest hempstead weather hourlydelhi university marksheet verification onlineпевец гуфoberndorf heckler und kochdope show chordsshoppers drug mart merivale mallcavalla fishchandrayaan 1 information in englishcrystal tea room wanamaker building philadelphia paallahumma salli ala muhammad duacourtney love uncooldr vince gilmer 2014kuehne nagel polskascott weiland circlesusbc state bowling tournament coloradoamerican express celebrity endorsementsegor mironovsmall girl sex viedofred macpherson spectordesilting meaningjosephine pryde trainshanklin places to eatvibram shoe size conversionnikolay martynov10 meter air rifle target downloadtadao ando boxingwhat are chichosfats waller boogie woogieshin megami tensei iv apocalypse dlccauses of trismus after extractionjammu to manali volvo bus servicebacunayaguaamerican heritage furniture morris ilısı ve sıcaklık arasındaki farklaryankee stadium birthday messagesdots vincennes indianaamera eidtropical traditions free shipping 2016how sharp are piranhas teethmedial saude rede credenciadadundas valley postcodeinnisfil township officesampras agassi 2001 us open2 cheap cars christchurchfixing magsafe power adapterhdhomerun remotedr neil gordon greenwich ctbronchodilator syrup indiaseedless cottonwood treeegill sæbjörnssongastroenterologo especialista en colon