Waarom?

Waarom?

Vroeger toen ik nog heel klein was begon ik met tekenen. Mijn vader zegt nog vaak dat ik dat vroeger altijd lekker rustig werd van tekenen en die rust ervaar ik nog steeds. Tekenen lijkt de uitknop voor mijn denken te zijn. Helaas heb ik ooit mijn tekenkunsten diep verborgen onder de grond, nadat ik op de middelbare school mijn tweede jaar had vergooid door alleen te tekenen. Ook tijdens mijn loondienstfase werden mijn krabbels, doodles en tekeningen niet serieus genomen, lees: kinderachtig. Vanaf dat moment besloot ik om wat serieuzer en ouder te worden.

Heb je ooit wel eens geprobeerd een bal onder water te duwen? Zo is dat ook met talenten die je als kind al spelend ontwikkelt. Wat je ook doet, ze duwen zich telkens weer naar boven. Het wegduwen van mijn tekenkunsten uitte zich in een drang naar creatie in de (internet)wereld waar ik actief in was en soms nog ben. Die drang van creatie zat hem vooral in design, nieuwe concepten bedenken en prototypes maken. Commercieel erg handig, want het is een groeimarkt.

Toen ik in 2009 startte als ondernemer, nadat mijn baas mij meerdere malen had gezegd: “We kunnen niet altijd maar leuke dingen doen”, dook ik in de wereld van vrijheid. De knop ging om en ik ging doen wat ik wilde. De logische stap was om door te rollen in de internetwereld, maar al snel ging het kriebelen. De bal die ik onder water duwde wilde weer omhoog, maar ik herkende toen de kleur van de bal nog niet.

De zoektocht naar wat ik wilde duurde een aantal jaar en ik rolde van project in project. Nog steeds was er een grote drang naar creatie en zo ontstonden initiatieven als Open Coffee Leiden, De Waarmaakdag Leiden, My 30 Days Challenge, Interactieve test, Project Geluk, Happiness Labs en ga zo maar door. Het was één groot avontuur waarin ik in verdwaalde. Het mooie van verdwalen is, dat je op plekken komt waar je anders nooit komt. En zo kwam ik terecht bij de rode bal die ik jarenlang onderwater duwde. Ik herontdekte mijn tekenkunsten als bijproduct in dit avontuur.

Bij alle projecten teken ik een visueel verhaal voor mijzelf om het project te begrijpen. Dit doe ik om de complexiteit van een idee weer te geven en het door te kunnen vertellen aan anderen. Dit heb ik natuurlijk altijd al gedaan, maar plotseling (lees mei 2012) herkende ik de kleur van mijn bal. En vanaf nu combineer ik mijn tekenkunsten met mijn natuurlijke talenten: luisteren, beeld denken en begrijpen om visuele verhalen te vertellen en hoe ik dat doe, dat lees je hier.

Bedankt, dat je dit persoonlijke verhaal wilde lezen.

hello